Very Important Person

In categoria VIP intra toate persoanele cu importanta sociala.

Inainte era mai clar care sunt aceste persoane insa astazi internetul a produs o generatie de vipuri. Cel putin asa se cred ele. Numai cine nu vrea nu e vip.

Ce importanta sociala au majoritatea vipurilor? Atunci cand doar faci bani pe carca oamenilor din influencing si nu aduci cu adevarat valoare grupurilor tale de influenta, ar trebui sa te intrebi daca este cu adevarat castigatoare strategia ta.

Manipulatorii pica in propria capcana. Ajung in varful unei comunitati pe care o manipuleaza voit, prin tehnici invatate la cursuri acolo unde li se spun doar avantajele dar nu se precizeaza nimic despre costurile ascunse.

In acest fel, influencerul respectiv primeste boost, sustinere in actiunile sale urmand ca apoi sa se confrunte cu mari probleme personale pe care, din orgoliu, nu le poate discuta cu nimeni.

El crede ca piramida in varful careia a fost urcat este meritul lui si nu concepe sa ceara ajutor. Nu vrea sa accepte ca a fost folosit si ca toata suferinta prin care trece este adevarul din spatele castelului de nisip.

“Fereste-ma Doamne de aburii alcoolului si de betia succesului” este o vorba mare. Oamenii alearga dupa succesul din exterior acceptand ca interiorul lor sa se degradeze zilnic. Se imbraca frumos, posteaza frumos, manipuleaza frumos si nu observa ca se transforma in ceva urat.

Orgoliul lor ajunge la cote paroxistice si uita ca sunt oameni. Au impresia ca totul li se cuvine, ca oamenii trebuie sa fie la dispozitia lor, le place puterea, le place sa umileasca, sa ingenuncheze alti oameni si sa rada vazandu-i cat sunt de prosti si de manevrabili. Pana cand oamenii nu se vor destepta, aceste bestii cu chip uman vor avea de castigat. Ei nu ar fi cine sunt fara publicul lor. Fiecare primeste ce merita, ce poate.

Aceste persoane cu influenta sociala negativa platesc pentru alegerile lor cu sanatatea mentala si cu o viata chinuita. Minciuna in care traiesc ii afecteaza pe toti cei implicati.

Daca vrem sa construim o societate mai buna, este necesar sa oferim statului de Very Important Person doar acelor persoane care aduc plus valoare generatiilor care le urmeaza si urmaresc.

Restul, oricat de vocale si de hype ar fi, intra la categoria UNIMPORTANT PERSON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *