Tu cat platesti pentru propriul confort?

O tema des intalnita este despre silueta.
As putea scrie km pe acest subiect.
A avea un corp armonios presupune un nou stil de viata.
Nu exista solutii magice. Exista doar disciplina, motivatie, obiective clare si multa anduranta. Si o raportare corecta la propriul corp.
Exista obiective realiste si realizabile, acelea prin care optimizezi ce ai si nerealiste, atunci cand vrei sa ai o cu totul alta tipologie corporala decat cea cu care te-ai nascut, cum ar fi trecerea de la stilul endomorf si cel ectomorf.
In general, oamenii sunt nemultumiti de cum arata, chiar si aceia care arata foarte bine. Acest lucru se explica prin abundenta de programe/sisteme negative pe care le purtam in corp si prin influenta negativa a mintii care ne face sa gandim in detrimentul nostru si sa emitem mereu ganduri de vibratie joasa impotriva noastra. Asteptarile fiecaruia dintre noi sunt insa, mari. Nu luam in calcul autosabotajul pe care ni-l facem singuri. Vrem, in schimb, rezultate maxime de la corpul nostru, cu un mimim de efort, sau chiar deloc.
Asa este construita societatea, cerinte mari, promisiuni de genul ca un ceai te poate face sa slabesti sau ca o crema iti readuce tineretea, sau ca apa alcalina te fereste de toate bolile. Ori ca un betisor parfumat si niste talismane vor tine raul deoparte. Fara a incerca sa confer un ton peiorativ celor de mai sus, vreau sa atrag atentia asupra unei abordari infantile, cu tente magice a unor situatii de viata extrem de serioase.
Cineva care citeste acest articol rade de cel care crede ca un ceai face minuni insa, nu vede barna din ochiul lui, spre exemplu, dezinvoltura de a apela la operatii estetice pentru rezultate pe care le-ar putea obtine in sala de sport.
Injectarea cu “I want it big and I want it now” este mai puternica decat tot ce se investeste in alegeri sustenabile si stil de viata sanatos.
Sa nu mai spun ca acest termen, “sanatos” este extrem de versatil si isi modifica esenta, continutul, la cativa ani.
In acest amalgam de indicatii, concepte, trenduri, omul nu vrea decat sa ramana in propriul confort. De aceea vrea solutii usoare, prefera sa viseze, sa isi gaseasca circumstante atenuante fara sa fie de acord cu o doza puternica de realism urmata de ACTIUNE.
Exista oameni resemnati, oameni visatori care asteapta sa fie salvati, exista oameni frustrati, perfectionisti etc. Sunt atat de multe tipologii de oameni, la fel si solutiile pentru fiecare, extrem de diverse.
Atunci cand persoanele cu care lucrez au ca obiectiv scaderea in greutate, abordez tema din perspectiva emotionala, energetica, mentala si fizica.
Stiti care este problema? Ca functioneaza.
Stiti care e capcana faptului de a obtine ceva prea usor?
La fel de repede poti pierde rezultatul.
Este un principiu general valabil. Usor e frate cu confortabil.

Pentru ca nu a obtinut viata cu efort, omul nu o pretuieste.
Pentru ca nu a obtinut corpul cu efort, omul nu ii acorda atentia necesara.
Daca omul obtine rezultate fara efort, nu le pretuieste. Fie ca este vorba de o relatie, o dieta, un contract.
Aici exista o capcana. Acest precedent care se formeaza nu este unul real care va crea un mod de viata. Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Nu te culca pe-o ureche. A doua oara, tinand aceeasi dieta, nu vei mai avea aceleasi rezultate.
Daca iti bati joc de un om care merita pretuit, e posibil sa ca pe viitor sa atragi raul pe care l-ai creat si nicidecum sa intalnesti un om bun.
Majoritatea revoltelor apar cand omul nu mai are ce avea. Poate fi vorba de bani, de silueta, de o relatie, de santata.
Apoi, daca il intrebi ce te a adus aici? Vei fi surprins de tenta deloc personala a raspunsului. Omul vrea sa aiba fara sa ofere:
– Atentie
– Timp
– Energie
– Implicare

Tu la ce esti dispus sa renunti pentru obiectiveletale?

Dar sa oferi?

Gasteste-ti forta sa actionezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *