Stres sau performanta?

Stresul este reactia ta la mediul extern. Modul in care te raportezi la situatiile de viata. Stim ca acesta influenteaza buna functionare a sistemului imunitar si ca are impact negativ asupra intregii vieti. Problema se pune cand omul mai mult se streseaza decat actioneaza. Stresul este ca o lamentare total inutila in care omul se pierde.
Acest stres vine preponderent dinspre minte, din imaginatii si scenarii. Din abordarea gresita a unor relatii. Din dezorganizare. Din ALEGERI nepotrivite in materie de surse de informare, anturaje etc.
Stresul este un efort al mintii de a ne purta pe taramuri minate.
Cand dai curs stresului, o avalansa de negativ se porneste.
De aceea este necesar sa inveti sa gestionezi aceste manifestari, evitand sa dai curs stresului. Cu sau fara stres, situatia este aceeasi.
Spre exemplu, ai un obiectiv de a arata bine dar intre timp se intrevede un divort. Ce vei face? Iti abandonezi obiectivul si te pui pe inima rea? Sau iti dai prioritate tie in continuare?
Usurinta cu care renunti la obiectivele tale este direct proportionala cu respectul pe care ti-l ofera ceilalti, dar si tu tie. Cand tu te respecti, ai aderenta la sinele tau si la obiectivele tale, esti respectat de cei din jur.
Cand esti un om al momentului, al placerilor trecatoare, nu prezinti incredere si stabilitate.
Oricum ar fi, daca tu renunti la obiectivele tale de fiecare data cand se intampla ceva in exterior, si nu neaparat rau, poate chiar si o vacanta sa te “distraga” de la ce ti-ai propus, atunci este clar ca VREI REZULTATE FARA SA FACI NIMIC. Te complaci in victimizare si nici macar nu ai de gand sa faci vreun efort real. Pt ca, atentie, orice obiectiv presupune multe obstacole, incercari, experiente.
Este necesar sa intelegi ca:
Nimeni nu poate face lucrurile in locul tau;
Ca trebuie sa iti “doresti” si calatoria, nu doar destinatia;
Cu cat drumul este mai anevoios, cu atat mai util iti va fi un mentor.

Succes in atingerea obiectivelor personale🙌

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *