Nu am nimic dar sunt plin de resentimente

Cum spuneam cu alte ocazii, este important sa intelegem diferenta dintre emotii si sentimente.

Emotiile sunt intempestive, nu se pot controla, in schimb, sentimentele sunt trairi mai complexe pe care ne straduim din rasputeri sa le ascundem.

O persoana poate afirma cu usurinta ca nu are nimic, dar sa fie plina de resentimente. Tocmai mecanismele mentale sunt cele care ascund adevarul fata de posesor.

Atunci cand se atinge un apogeu al resentimentelor, corpul nu mai poate ascunde si exteriorizeaza ceea ce se afla in interior.
Astfel pot aparea dermatite sau diverse afectiuni ale pielii care sunt un semnal de alarma. Pot aparea formatiuni rugoase care nu s-au mai manifestat pana acum si pentru care nu exista tratament in medicina alopata.

Exista insa si un impact energetic despre care vreau sa iti vorbesc. Atunci cand traiesti cu resentimente (ura, ranchiuna, furie etc.), te lasi acaparat de aceste energii negative iar acestea incep sa se manifeste prin tine in raport cu persoana careia ii porti sambetele. Acea persoana poti fi chiar tu.

Atunci cand ai ura, ranchiuna, resentimente fata de cineva, este ca si cum tu deschizi o poarta prin care vei primi atacuri energetice. Daca alegi sa si ataci acea persoana care de multe ori este un agresor, raul creste: energiile negative nu se bat intre ele ci se completeaza si cresc! Astfel tu devii si mai ranchiunos, conflictul nu dispare insa pielea ta poate incepe sa sufere.

Practic, daca tu ai resentimente fata de o persoana si ea fata de tine, fiecare dintre voi deschide o poarta prin care raul patrunde. Ranchiuna creste iar corpul nu mai poate procesa atata frustrare.

Ura si ranchiuna sunt arme pe care  permiti celuilalt sa le foloseasca impotriva ta.

Ca sa te eliberezi de aceste scenarii, este nevoie sa iti schimbi atitudinea, sa te eliberezi de emotii si de agresivitate si sa inveti sa ierti. Iertarea este o tehnica prin care te eliberezi de stringurile energetice negative.

Pe langa aplicarea acestor tehnici, este nevoie sa iti revizuiesti comunicarea cu acele persoane care iti provoaca resentimente. Comportamentul lor trebuie revizuit. Daca vor. Daca nu sunt deschise spre armonizarea relatiei dintre voi, este mai bine sa inchideti aceste relatii sau, in cazul in care contextul nu permite inchiderea relatiei, cel putin de stabilit niste granite clare peste care cealalta persoana sa nu mai treaca.

In felul acesta se poate face tranzitia de la o relatie de batjocura la o relatie bazata pe respect.

Succes🤍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *