M-a intrebat cineva: cum e barbatul ideal?

E greu sa raspunzi in termeni generali cand vine vorba de situatii particulare.
Totusi, un barbat ideal este acela care este destul de bine cu el insusi, destul de echilibrat, care stie cat de cat sa comunice, sa asculte, care nu pune orgoliul pe primul loc si care iubeste relatia cu partenera mai mult decat isi iubeste ego-ul. Barbatul ideal stie sa fie corect, generos, iubitor. Si cred ca e necesar sa fie prezent, asfel incat sa nu traiasca din inchipuiri, imaginatii, lumi paralele si tot felul de teorii. Barbatul ideal este simplu, liber si placut… si receptiv, it takes two for a tango.
Si cred ca trebuie sa nu fi trecut prin viata ca gasca prin apa. Experienta il face pe un barbat atractiv. Nu vorbaraia multa ci tot ce devine el, traindu-si viata.
Putem merge si in particular, unde fiecare fiinta reactioneaza la anumite triggere. Iubirea se naste inconstient si continua doar daca cei doi se trezesc. Asa ca, la inceput, partenerii reactioneaza la stimuli vizuali, auditivi, chimici, karmici.
Relatia este conditionata de timing, conjuncturi, variante, probabilitati.
Totul se naste dintr-o scanteie care este dincolo de ratiune.
Pe unii ii sperie, pe altii ii motiveaza, pe altii ii arde.
Orice iubire ar trebui sa aiba la baza, valori de viata: respect, reciprocitate, incredere, frumos, admiratie, intelegere.
Iubirea trebuie sa ne modeleze in bine si niciodata in rau. Iubirea aduce liniste, intelepciune si evolutie. Daca nu, nu este iubire.
Orgoliul, posesivitatea nasc durere. La fel si asteptarile.
Oamenii cauta iubirea in certitudine insa ea insasi isi are locul in cautare.
Partenerii care se cauta zilnic, nu se pierd niciodata.
Cand accepti pacaleala gasirii, incepe drama pierderii. In iubire nu exista confort. Ea trebuie sa fie actiune, dinamism, implicare, despre bine, frumos.
Iubirea inseamna si admiratie. Iubim atata timp cat admiram si apreciem persoana de langa noi. Daca balanta inclina spre aspecte care ne fac sa nu admiram persoana de langa noi, usor usor ne va deveni indiferenta.
De aceea nu trebuie sa renunti niciodata la tine atunci cand intri intr-o relatie pentru ca in clipa urmatoare relatia se va fi terminat, chiar daca voi ramaneti impreuna.
Relatia de iubire, poate cea mai profunda este atunci cand te regasesti pe tine.
Un barbat ideal trebuie sa fie bun dar niciodata sa nu se lase calcat in picioare pentru ca asta ii va stirbi demnitatea iar demnitatea este una dintre virtutile de care are nevoie.
Iubirea mai inseamna joc. Cand incerci sa iubesti din adult, iubesti cu mintea. Cand iubesti din esenta ta, te conectezi la un alt nivel.
De aceea multi adulti simt ca traiesc atunci cand devin parinti si se joaca din nou; din acelasi motiv unii nu vor sa devina parinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *