In dezvoltarea personala este ca si la sala, faci muschi doar daca te antrenezi

Energie, spiritualitate, magie, manipulare, abundenta, gandire pozitiva….si lista continua la infinit cu aceste concepte ademenitoare si distructive.

Conceptul lui Trump, I want it big and I want it now,  este preluat cu brio, in evolutie. Aceasta spiritualizare fake a omenirii. Se pica frecvent in capcana spiritualizarii prin promisiuni si senzatii tari.

Te-ai gandit vreodata ce inseamna aceasta manipulare a materiei pe care te straduiesti sa o faci?

Cu ce crezi ca este mai presus de vrajitorii?

De ce apelezi la acest junk food spiritual incercand sa arzi pasii?

Lasand la o parte promisiunile de rezultate in 3 zile si wowness-ul pe care il ai la o intalnire de genul, ai idee in ce te implici?

Crezi ca ignoranta nu se plateste?

Sau gandirea ta este doar pe termen scurt si efectele faptelor tale la fel si ca celelalte implicatii nu te intereseaza, fiind axat doar pe rezultat?

Omul a primit acest empowerment prin care este cumva asemuit cu Dumnezeu si  crede ca are puteri nelimitate si drepturi depline.

Apoi a primit informatie, multa informatie, dezvoltandu-se noi discipline prin care aceasta spiritualitate mascata este doar un instrument de manipulare a materiei prin energie pozitiva, ganduri bune. Iar tu iei de bun ca poti manipula materia si obtine anumite rezultate intr-un mod ingenuu, inofensiv.

Astazi lumea abunda de terapeuti. De la cei cu multe scoli si ani de studii pana la cei wanna be. Unii sunt inofensivi, nici nu te ajuta, nici nu ti fac rau, altii habar nu au ce fac, iar in spatele bunelor intentii si a arhetipului de salvator stau tehnici si energii nebenefice care, in primul rand, le deterioreaza fiinta, chiar daca pe termen scurt au rezultate si succes. Si mai sunt altii, rau intentionati. Daca te afli printre cei caure au ajuns la acestia, stii despre ce vorbesc. Sunt amabili, informati dar egotici si manipulatori. Cu mintea poate nu constientizezi dar e posibil ca in corp sa ai un sentiment neplacut atunci cand te gandesti la ei.

Iar daca esti norocos, ai dat peste terapeuti buni, care te-au ajutat sa evoluezi, fara alte costuri decat cele pentru sedintele de terapie.

Ce sa ai in vedere:

 • In primul rand, fereste-te de cei care promit sa faca totul pentru tine fara a avea in vedere evolutia ta individuala. Un profesionist te indruma, iti ofera instrumente, curaj, sustinere dar munca cea mai grea iti revine.
 • Evita junk food-ul spiritual. Tot ce e de impact pe moment, ce pare incitant, ademenitor prin rezultat si iti confera euforie si rezultate miraculoase este periculos.

Ce poti schimba la tine astfel incat sa atragi terapeuti potriviti:

 • Renunta la mentalitatea I want it big and I want it now;
 • Priveste evolutia ca pe un proces progresiv care necesita angajamentul tau total si transformarea ta;
 • Nu arde etapele pentru ca va fi nevoie sa revii la abc;
 • Nu te subestima dar nici nu-ti spraestima valoarea;
 • Alege pe cineva care sa te indrume in evolutie;
 • Acesta trebuie sa fi trecut prin situatia ta si sa aiba experienta;
 • Asigura-te ca primesti indrumare si ca faceti impreuna un plan de evolutie;
 • Solicita o abordare a situatiei: concreta, realista si evolutiva;
 • Stii ca mentorul/terapeutul este potrivit atunci cand promoveaza evolutia ta, transformarea ta ca fiinta, atunci cand te inspira si contribuie la descoperirea valorilor tale personale.

Iti doresc sa iti dai ocazia sa fii remarcabil si sa ai discernamant in alegerile tale. Daca esti intuitiv, iti va fi mai usor sa alegi persoana cu care sa lucrezi. Daca inca nu esti conectat cu tine, te indrum sa ajungi la starea de pace prin meditatia evolutiva din sectiunea Meditatii. Apoi, cu siguranta vei avea indrumare interioara si discernamant pentru a lua deciziile potrivite pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *