Frumoasa din padurea adormita

Femeia adormita traieste din imaginatii, din romane siropoase si filme romantice. Ea idealizeaza viata si traieste drama femeii neimplinite deoarece constata de fiecare data, cu suferinta, un decalaj urias intre ceea ce are si ceea ce crede ca ar putea avea, trai.

Paradoxal, chiar daca ea incepe sa aiba realizari, nimic nu o va face fericita deoarece intotdeauna va privi spre ceea ce nu are, spre ceea ce considera ca i se cuvine. Aceasta femeie se simte mereu nedreptatita si ajunge chiar sa isi planga de mila. Nu intelege de ce “nu are noroc” si nu accepta ca, la o privire obiectiva, chiar a avut noroc din multe puncte de vedere. Ea poate sa atraga in jurul ei oameni care sa ii reaminteasca in mod constant minusurile ei sau, din contra, oameni care vor incerca in mod permanent sa ii satisfaca nevoile. Poate sa aiba oricate bone, vacante, realizari, nimic nu ii va fi pe plac. Indiferent de varsta, femeia se va situa pe o axa temporala de unde va privi spre trecut cu regret si spre viitor cu jind, fiind in permanenta nemultumita de prezent. Daca aceasta femeie va intelege ca aceasta axa liniara nu exista, viata ei se poate schimba in extraordinar de mult bine. Daca ea va intelege ca fiecare zi este un moment liminal, de trecere, o ocazie unica de a nu mai fi cea care a fost, devenind ceea ce isi doreste sa fie, vom asista la o primavara a feminitatii.

Femeia matura este o femeie inteleapta; ea intelege propriile limitari cat si pe ale celor din familie; da, ea poate avea si mentine o familie. Vor exista femei in jurul ei care vor rade de ea, o vor judeca, vor face pe grozavele insa ea va merge inainte pe drumul ei, depasind prag dupa prag. Pt ca viata este o succesiune de praguri. Casnicia, maternitatea nu sunt etape ci calatorii initiatice unde mergi atat cat poti, unde evoluezi in functie de capacitatea ta de a renunta la tot ce te impedica sa fii o mama buna, o partenera de viata buna.

Femeia matura nu este o femeie perfecta ci o femeie complexa, constienta, ambitioasa si perseverenta in telurile ei. Ea stie ca nu poate avea totul si isi va mentine intotdeauna focusul pe ceea ce este important pentru ea.

Femeia matura nu sufera pentru ce nu are ci face rai din ce are.

Femeia matura nu pleaca urechea la meschinarii si nu se oboseste cu mediocritati; ea isi dedica fiecare zi evolutiei, armoniei si scopurilor inalte, atat de importante pentru ea, pentru familia ei si pentru omenire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *