Femeie nu inseamna sexualitate

In mod gresit si totusi intentionat a ajuns sa se puna egal intre femeie si sexualitate. Este ca si cum ai afirma ca soarele functioneaza pe curent electric. Ca si cum femeii i s-a luat tot si i s-a dat sexualitatea prin care sa se poate exprima.
Sexualitatea nu inseamna nici frumusete. Femeia efectiv se conecteaza la un sistem (sexual), capteaza aceasta energie devenind un canal prin care transmite si stimuleaza sexual interlocutorii. Va alege sa manipuleze prin tinuta, prin dialog, prin privire astfel incat sa fie convingatoare si sa obtina ce vrea de la un barbat.
Energia sexuala este comparabila cu energia puterii ori cu senzatia de betie. Ele creeaza un miraj, o senzatie de invicibilitate care confera protagonistilui acea unicitate egoista.
In realitate, sexualitatea este doar un foc care il arde pe cel care il foloseste si care il stimuleaza pe interlocutor atragandu-l si totusi tinandu-l la distanta. Este un consumator care nu incarca ci cosuma omul. Il abate de la a se exprima prin propria complexitate si unicitate conferindu-i un singur mod de a fi, sexual. Ca si cum ai reduce un om la ceva din exteriorul lui.
Cu toate acestea, sexualitatea se confunda cu o trasatura, o caracteristica, un avantaj.
Pana la o anumita varsta, sexualitatea este singura arma a femeii. Se manifesta prin seductie, lascivitate, flirt, posesivitate. Aceste trasaturi sunt specifice unei varste insa problema apare cand femeia intra in negarea datei de nastere si se comporta la 50 ca la 20. Isi mentine strategia “de foc” considerandu-se sexy si invicibila in continuare. Aceasta nu este stima de sine sau incredere ori vreo autosuficienta sanatoasa. Femeia este “posesada” in continuare de acel miraj al suprematiei in care crede ca atunci cand intra in orice incinta este cea mai tare. Chiar crede ca ii seduce pe toti cu farmecul ei. Riscul aici este de a deveni penibila deoarece modul ei de a fi nu mai corespunde corpului si momentului evolutiv in care ar trebui sa fie.
Chiar daca sexualitatea este strecurata obsesiv in randul tinerilor ca mod de viata, de a fi, este de asteptat ca acestia, odata cu varsta si cu experientele sa se maturizeze.
Stilurile ostentativ, incitant, dominator sunt periculoase atat pentru femeie cat si pentru partener. Si insuficiente si ineficiente.
Femeia are nevoie sa isi construiasca o viata si sa se construiasca pe ea, ca om, ca entitate complexa. Are nevoie de valori, de autosuficienta, de forta interioara, de frumusete genuina si nicidecum de schimonoseala operatiilor estetice insotita de haine cu tenta pornografica. Imbunatatirile fizice vin dupa echilibrarea interioara, ca o ingrijire a trupului. Daca femeia nu se ocupa de partea ei nevazuta, proiecteaza tot dezastrul interior in exterior, gasindu-si salvarea in interventiile estetice de la care asteapta TRANSFORMAREA totala. Ea va alerga mereu dupa perfectiune si niciodata nu o va gasi. In schimb, va acumula si mai multe traume si nemultumiri. Va astepta ca tot succesul si starea de bine pe care si le doreste sa vina din aceste schimbari, neobservand ca intre timp, ea avanseaza in varsta si ca asteptarile ei sunt nerealiste.
Feminitatea inseamna in primul rand CALITATE.
Apoi
Decenta.
Stil personal.
Autostima.
Complexitate.
Acestea vor fi puse in valoare de un SET DE VALORI PERSONALE, de o energie curata si se vor intretine cu lucru constant cu propria persoana prin autoobservare, creare si recreere continua.
Totul incepe asa:
Daca dau sexualitatea la o parte, ce ramane?
Daca nu ma mai exprim prin articole cu tente sexuale, cine sunt si ce mai pot exprima?
Daca renunt la manipulare, cum pot avea succes real?

Nu va fie frica sa va eliberati de acest sistem, acest mod de a fi; este esential sa evoluati; nu va pierderi partenerii si nici locul in societate; din contra; abia apoi incep adevaratele victorii.
In loc sa fii obsedata sa exciti, iti poti dori sa fascinezi, sa inspiri.
A fi o femeie cu stil atrage admiratie, dorinta de ordin superior celei sexuale, impune RESPECT, este ca o opera de arta care se creeaza de la sine, prin sine si care are calitatile unui verb.
Femeia nu este un substantiv comun si ci un verb, mereu diferit, mereu unic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *