Energiile se simt, nu se vorbesc

Exista subiecte care nu se discuta. Pe cand eram la Paris, profesoara de etica a spus ceva ce nu o sa uit niciodata si anume ca in familia ei nu s-a discutat niciodata despre bani. Poate ca e frumos sa nu auzi, ca si copil, despre costuri, lipsuri, despre modul in care adultii tind sa rezume totul la bani, ingradind cu usurinta libertatile vietii prin granite financiare. Desigur, doar daca faci educatie financiara.

Noi ne-am pastrat obiceiul, ca natie, sa vorbim mult si prost despre bani. La mese, cu prietenii, cu dusmanii, traducem totul prin bani ceea ce ne trivializeaza ca natie. Oamenilor nu le e jena sa te intrebe cat castigi si sa iti stabileasca valoarea in functie de asta.

As zice ca un subiect la fel de intim a devenit la fel de trivial, capitolul energetic. Toata lumea vorbeste despre energii cu o dezinvoltura alarmanta. Care mai de care mai stapan pe practici energetice, microdumnezei pe toate drumurile. In prietenii, relatii de iubire, cumetrii, sambete seara, oamenii vorbesc una doua despre energii. Nu ca nu ar exista, insa ar trebui sa existe o anumita sacralitate in jurul chestiunilor de suflet. Asa cum farmaciile s-au transformat in supermarketuri, la fel si dezvoltarea personala a ajuns mass market. Fiecare gasca are minidumnezeul ei care predica veri si uscate din ce a citit si da trendul in grup pe chestiuni de elucubratie mentala. Spiritele, atacurile energetice, vibratiile high si low sunt doar cateva laitmotive ale acestor conversatii savante.

Energiile nu se vorbesc, se simt.

Energia este tot ceea ce face, ce manifesta un om, nu citate postate pe Instagram, nu vorbe mari rostite de oameni mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *