Despre maltratatori

Acestia sunt persoane abuzive, fara scrupule, perfide, care se ataseaza de vietile celorlalti precum capusele.
Ei sunt lipsiti de demnitate si de valori morale, functionand dupa valori negative. Sunt dominati de frica, de rautate si de egoism. Aceste persoane sunt extrem de posesive, egotice si narcisice.
Ei fac pe desteptii, fac parada de eruditie cu orice ocazie, se asigura ca ii pun pe cei din jur intr-o postura defavorabila pentru a se evidentia ei, vor mereu sa demonstreze ca au dreptate, ca ei detin adevarul absolut, argumentele lor sunt interminabile si isi construiesc propria maretie prin silogisme la fel de false ca si gandirea lor.
Ratiunea, logica si intelectul sunt armele lor.
Din rațiune vine și mandria.

Din cauza conditionarii mentale ei nu pot intelege esenta vietii, se frustreaza si nu accepta oportunitati evolutive.

Rațiunea și logica sunt asemănătoare.

Logica functioneaza printr-un sistem de algoritmi prin care recunosti informatiile.

Ratiunea cuprinde mai multe sisteme precum personalitatea, obisnuintele, mentalitatea, conceptele gresite, credintele false.

Daca ratiunea iti spune sa crezi ceva tu crezi pt ca vine cu argumente logice pe care creierii tai, algoritmii, programele și soft-urile tale le recunosc.

Ratiunea iti creeza o realitate subiectiva pe care apoi incerci sa le-o impui celorlalti.

Aici incepe lupta, maltratatorul vrea sa DEMONstreze cu orice pret ca el e superior; si daca nu poate, te va sfida.

Langa aceste persoane este greu de trait, fie ca sunt parteneri de viata, parinti sau copii.

A fi maltratator presupune un mix intre educatie proasta, lipsa de valori si de exemple demne de urmat, mentalitate gresita si influente energetice negative.

Putem concluziona ca maltratatorul este un cumul de sisteme negative.

Care este capcana in care pici atunci cand ai in preajma un maltratator?

Ii gasesti mereu circumstante atenuante si, fiind extrem de teatral, reuseste sa te induioseze. Daca nu reuseste, trece la amenintari care nu te mai induioseaza dar te tin legat in continuare in capcana acestuia. Apoi poate pica iar in victimizare. Sa nu uitam ca el are nevoie de tine si atata timp cat ii poti indeplini un interes, iti va oferi atentie sub diferite forme. Daca vei incerca sa il desconspiri si sa ii spui ca il vezi cum e si ce face, va incerca sa mimeze o retragere in DEMNITATE, o demnitate ranita astfel incat sa te simti vinovat. Cel mai important este sa demonstreze in fata comunitatii ca tu esti vinovat si isi va dedica viata acestui demers de calomniere a ta, gandindu-se chiar sa “iasa din viata”daca asta ii poate conferi sansa de a avea ultimul cuvant, razbunarea finala, in viziunea lui.

Care este riscul acestor relatii?

Ei nu au limita si nici disceranamant. Vor sa iti ia totul, viata si resursele. Cel mai rau pentru ei este sa iti mearga bine atunci cand ai plecat din relatia cu ei. Sa ai un partener bun, sa fii vindecat, este esecul lor. Daca nu esti la dispozitia lor, esti dusmanul lor.

Se pot indrepta maltratatorii?

Sigur ca da, si cel mai rau om poate avea o clipa de iluminare in care sa se schimbe radical. Aceasta schimbare este posibila atunci cand exista constientizare, cand se autoobserva si apare dorinta de schimbare.

Cu cat omul este mai inaintat in varsta, cu atat sistemele respective sunt mai dominante si putem spune ca il definesc. Ar trebui sa accepte ca viata lui este un esec, la fel si modul lui de a fi si singura solutie ar fi tabularasa.

Cand ajung in acest punct, ei ar trebui sa discute discret cu cei din jur, sa dea de inteles ca au avut constientizari si ca vor sa se schimbe. Astfel vor realiza ca au sustinere pentru a se schimba, ca cei din jur inca le sunt alaturi pentru ce sunt ei in esenta lor si nu pentru falsa maretie pentru care ei isi pierd energia vitala ca sa o sustina. Acesta este primul pas pe care este necesar sa il faca. Vor constientiza ca toata pozitionarea lor, viziunea lor sunt doar in capul lor si ca cei din jur nici nu ii baga in seama, ori sunt in stare de acceptare si ii tolereaza dar NIMENI nu considera adevar o minciuna.

Cum sa te relationezi cu un maltratator?

Fundamentul oricarei relatii este respectul. Este important ca fiecare om sa stie sa impuna respect. Este un obiectiv primordial ca omul sa fie DEMN DE RESPECT. Respectul presupune fermitate, conduita, valori personale si morale, stima de sine si granite personale.

Relatiile presupun REGULI, NORME.

Maltratatorii, functionand mai mult prin creierul de reptila, au nevoie de aceste norme, de limite. Asta ii va ajuta sa isi inteleaga perimetrul de manifestare. Ce le permiti si ce nu. Ce au voie si ce nu. Ce obligatii si responsabilitati au. Ca este nevoie de doi pentru un tango.

Abia apoi, dupa ce are loc aceasta imblanzire, se poate trece la o relatie bazata pe respect si valori umane.

Dar, pentru asta, este nevoie de vointa si de reciprocitate. Si de timp.

Daca am in preajma un maltratator, il pot ajuta sa se vindece?

Nu. Daca acesta intelege ca procedeaza gresit, este necesar sa ceara ghidarea unui specialist in acest proces evolutiv.

La fel si tu, avand mentalitatea de salvator, este necesar sa inveti sa iti stabilesti granite, sa te impui cu respect, sa comunici, sa te REPREZINTI cu demnitate ca om, ca persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *