Despre artisti

Artistului i s-au dat alte mijloace de comunicare decat vorbirea. Cuvantul este mai degraba pentru profani; ne-a dovedit-o deja in nenumarate randuri. Utilizatorii de cuvinte, chiar vorbitori ai aceleiasi limbi demonstreaza ca nu se pot intelege, nu pot ajunge unul la celalalt, cuvantul devenind un mijloc tot mai slab de comunicare.
Cu ce putem inlocui comunicarea verbala, atunci cand vrem sa transmitem mult, sa dam libertatea interlocutorului la a decoda mesajul intr-un mod personal?
Prin arta, prin creatie.
Arta se percepe, se traieste de fiecare data diferit. Atunci cand artistul creeaza din lumina, arta lui are un profund efect catharctic. Privitorul se purifica, se inalta in prezenta unei opere care depaseate nivelul personal de constiinta.
Nu trebuie sa coboram artistii la nivelul nostru pentru a-i intelege, pentru a le descifra mesajele. Nu avem nevoie sa vorbeasca elaborat despre opera lor; tot ce vrem este povestea, o poveste frumoasa care sa creeze stari inalte de constiinta, asa cum nu au mai fost pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *