De ce ti-ai dori sa fii endorser pentru un prost?

Te lasi luat de prost deoarece este evidenta superioritatea ta fata de celalalt si nu vrei sa il pui pe el in situatia de a se simti prost. Observam ca in mod clar, intr-un astfel de duel, unul va primi titulatura de prost.
Problema este ca lasand azi de la tine, lasand maine, iti insusesti aceasta atitudine pe care ceilalti o vor cataloga PROSTIE. Tu stiindu-ti valoarea, nu vei da atentie si chiar vei avea un soi de empatie pentru rautatea si neputinta prostului.
Totusi, pierzi din vedere un lucru important, stiai ca prostul este si rau?
Iar el nu va constientiza nobletea ta ci se va considera si mai destept de fiecare daca cand te vei lasa prostit. Pentru ca nu traim singuri in societate, aceste comportamente se observa din exterior, existand riscul ca alti prosti sa vina cu pretentii. Vei observa ca prostii au toate noncalitatile posibile, de la indrazneala, obraznicie pana la spirit distructiv.
Stiu ca vei spune, “nu este cazul”, oricand pot sa-mi reconsider atitudinea. Ai fi mirat sa le vezi reactia daca incerci asta. Si cum vor deborda de rautate si revolta atunci cand tu te vei fi saturat sa mai faci pe prostul in fata lor. Te va durea lipsa lor de intelegere, de umanitate, privirea lor bestiala si dispretuitoare. Fara sa constientizezi, le-ai cedat, cu fiecare ocazie, teritoriu din tine, sperand ca acestia sa devina intr-o zi, fiinte umane, demne de moralitate si insusiri pozitive.
Constati ca ei nu s-au schimbat deloc ci sunt si mai malefici iar tu in schimb ai devenit nicicum. In ciuda circumstantelor, a pozitiei, a competentelor tale, esti la dispozitia prostilor care sunt foarte demanding si stiu ce vor.
Este necesar sa intelegi ca in fiecare context, oricat de mic, daca nu pui prostul la punct, ii vei da putere si o va face el, cu tine si cu altii pentru ca ii va creste valoarea si nu va sti niciodata unde ii este locul.
Daca buruianul nu ar fi atat de invaziv, nu l-ar curata nimeni. Asa este si cu acesti oameni. Ei nefiind morali, nu poti avea asteptari de la ei. Comportamentul lor meschin este precum un buruian in vietile celor din jur.
De ce ti-ai dori sa fii endorser pentru un prost?
Locul lor este in acele medii unde se produce multa energie negativa; unde barfa, judecata, dispretul fata de cei din jur, injosirea, farsele, batjocura, minciuna, inselatul, orgoliul si rautatea sunt la ordinea zilei. De aceea, extirparea aceastora este necesar a se face cat mai repede pentru a evita consecintele.
Ce poate fi rau in a pierde un prost?
Dar ca sa il identifici, este necesar sa devii un bun observator; sa observi, in primul rand, atitudinea si modul in care omul vorbeste despre alti oameni si mai apoi, actiunile lui. Actiunile vorbesc mai mult decat orice.
Chiar daca tu consideri ca pe tine nu te trateaza la fel, este doar o chestiune de orgoliu. Studiile spun clar ca beneficiezi de acelasi tratament. Este posibil sa se poarte cu manusi uneori cu tine, daca acesta are un interes. Pentru el, practic esti un prost important.
Dar sa definim prostul. Titulatura nu are de-a face cu studiile, cu bogatia ori cu aparentele. Prostul este creatia ta si a altor oameni care il tolereaza si il lase sa se dezvolte. Prostul este creatia oamenilor buni, care lasa de la ei, care nu pun granite si carora le este mila de prosti.
Haideti sa nu mai cream prosti! Sa avem ca scop crearea unei societati mai bune, a unui mediu profesional mai bun. Sa devina fiecare dintre noi un model de integritate, de fermitate, de valori personale, traind in adevar. Si aici ma refer la adevar pur, nu la perceptii egotice si meschinarii de genul “eu am dreptate”. Haideti sa adoptam un comportament care sa limiteze expansiunea prostilor, prin a fi noi exemple, prin a ne apara noi hotarele personale. De ce sa iti fie teama de un angajat prost? Ce ai de pierdut daca pleaca? Sa nu uiti niciodata, cu cat omul e mai prost, cu atat e mai rau si mai perfid. Nu il subestima. Lucreaza la fortificarea ta in fiecare zi si observa cu atentie oamenii din jurul tau. Oricat nu ai vrea sa accepti, traim intr-un Jurassic Park.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *