Cum cazi energetic

Cele mai mari lupte se dau….. in corpurile oamenilor. In fiecare zi, omul are conflicte interioare. Acestea pot fi ideologice, energetice, mentale, emotionale, relationale etc. Practic ei se cearta cu cineva, cu ceva, chiar cu ei insisi. Omul duce lupte teribile, zilnic. Uneori izbuteste, alteori nu. Toate aceste lupte sunt nevazute, ele totusi, se simt, se percep din exterior. Omul emana ceva ce tu percepi.

Daca practici empatia in mod frecvent, nu e de mirare daca esti low permanent. Prin empatie te conectezi cu emotiile joase ale interlocutorului. In teorie, e de bine. In practica, stii pe pielea ta ce se intampla.

Daca practici judecata, iar nu este bine, nu pentru ca nu e frumos ci pentru ca te conectezi cu celalalt prin aceleasi mecanisme ca si in cazul empatiei. Mai exact, intri acolo unde este el si ii atragi atentia, emiti ganduri, incerci sa schimbi ceva. Rezultatul il stii, in loc sa ajungi la un rezultat bun, te contaminezi si tu, chiar te umpli de nervi care decurg din interactiunea negativa dintre voi.

Daca nu vrei sa mai cazi, daca vrei sa iti schimbi viata si sa nu mai fii un roaller coaster emotional de dimineata pana seara, ar trebui sa practici cu precautie intrarea in universul celuilalt, chiar daca este “coleg” de locuinta cu tine.

Tine minte, odata ce a fost preluat de ganduri joase, acele ganduri sunt deja cu ochii pe tine. Ce strategie ai pentru aceste situatii?

Uneori indepartearea de mediul toxic poate fi o solutie; daca persoana respectiva este conflictuala, va cauta un partener de cearta. Poti pur si simplu sa iesi din raza ei de actiune, pana se linisteste. Desigur, nu toti sunt capabili sa se linisteasca. Pentru unii, devine un mod de viata.

Iti reamintesc, contrar asteptarilor tale, oamenii vor sa te coboare la nivelul lor si ti-o trag. Putini sunt aceia care vor sa te ridice la nivelul lor. Iar vointa cuiva fara sustinerea celeilalte parti, este nula. Asa se ajunge sa le vrem binele celorlalti facand totul in locul lor. Practic ei nu progreseaza iar noi nu facem decat sa ne luam task-uri in plus, devenind absenti din propria viata, intrand intr-un raport de vasalitate cu partenerii/colaboratorii/prietenii nostri.

Pentru o viata buna, iti recomand:

  • Scoate-ti din gand obsesia de a-i schimba pe ceilalti;
  • Inceteaza sa mai judeci;
  • Inceteaza sa mai cauti victime, verigi slabe, povesti emotionale;
  • Intelege ca victima manipularii nu este celalat ci tu;
  • Rezuma-te la “universul” tau; este suficient de mare incat sa ai mereu cate ceva de facut;
  • Ocupa-te neincetat de tine, fii un exemplu si respecta-le celorlati, propriul univers, chiar daca nu iti place, ei aleg cum sa traiasca; daca nu esti multumit de interactiune, atunci fii sincer si afla ce mai cauti acolo; poate gandurile tale sunt mai elevate insa in realitate, esti la fel ca celalalt. Mintea iti spune ca esti diferit, superior. Faptele, realitatea iti spun ca cine se aseamana, se aduna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *