Confort versus efort

Daca ai mers la sport si ti s-a atras atentia pentru o postura vicioasa, stii foarte bine la ce ma refer. Obisnuinta de a executa un exercitiu gresit, alegand confortul de a te misca asa cum consideri tu si nu cum este firesc pentru corp/ articulatii tine de natura umana. Vrei sa arati bine? Da. Esti dispus sa depui efort pentru acest efect exterior? Da. Esti dispus sa respecti biomecanica propriului corp pentru sanatate si stare de bine pe termen lung? Boring…

Daca nu te doare in prezent, consideri ca nu o sa te doara niciodata. Daca azi ai executat exercitiile usor defectuos si nu te-ai accidentat, concluzionezi ca merge si asa. Te simti bine ca “ai furat”.

Ai vazut cu cata usurinta executi ceva gresit? Stii ca e gresit si totusi aceasta este normalitatea ta. Te gandesti chiar: “mai bine decat deloc”; “altii nu fac nici atat”.

Daca intr-o zi apare durerea, incepi sa iei atitudine. Adica vei gasi vinovati pentru situatia ta. Vei cere ajutor CA SA TE INTORCI IN PUNCTUL DE CONFORT INITIAL, nu ca sa te inoportuneze cineva cu intrebari de genul “ce ai facut gresit de ai ajuns aici?”. Focusul tau se va muta de la a arata bine la a nu fi desconspirat; vei face tot posibilul sa nu scoata cineva din ecuatie vinovatii pentru situatia ta, sa nu fii demascat, sa nu intalnesti in cale vreo oglinda.

Uneori te poti intoarce in zona de confort, alteori nu.

Cei la care apelezi pentru ajutor in aceste situatii si pe care ii alegi cu devotament, pe termen lung, sunt la fel ca tine. De aceea te vor intelege, iti vor da ce vrei, nu ce iti este necesar.

Acest articol nu este despre sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *