Comunitatile sunt la moda

Observ ca acest trend al comunitatilor a prins amploare. Sunt oameni care creeaza comunitati pe principiul ca unde-s multi puterea creste, de ajutor reciproc, din dorinte comune.
Eu personal, resping intr-un fel ideea. Dar imi si place. Va detaliez viziunea mea.

Resping ideea de comunitate fortata. In aceasta categorie intra acele mici comunitati care au nevoie de tine, unde esti invitat la un drink, un mic eveniment, ori acele comunitati care au deja un nume insa prezenta ta nu strica.
In general comunitatile sunt create de un om care are relatii bune cu alti oameni dar care ei intre ei, nu e o regula sa aiba relatii bune. De cele mai multe ori se vor intelege conjunctural, de dragul liderului comunitatii.
Apoi, daca numarul de membri este mare, deja suna a organizatie si nu a comunitate.
Pana la un punct mi se pare ca aceste comunitati nu sunt mai mult decat niste baze de date.

Eu sunt adepta comunitatilor naturale, bazate pe atractia dintre oameni, pe valori si interese comune si complementaritate autentica.

Starea de bine se obtine din relatii armonioase, respect, incredere si afectiune genuina.

Pentru mine comunitate inseamna ca fiecare face ceva pentru binele comun. O sustinere neconditionata care totusi se mentine in echilibru deoarece generozitatea genuina creeaza armonie, abundenta si feedback pozitiv. Si cand spun feedback ma refer la intamplari pozitive in care primesti ce ai oferit sau chiar mai mult, din partea altor persoane. Pentru ca asa lucreaza Constiinta Suprema. Iti ofera prin oameni, nu neaparat prin aceia pe care i-ai ajutat ci prin altii care te pot ajuta in momentul prezent. Ceea ce ai cu adevarat este ceea ce oferi. De aceea, oamenii avari care se gandesc doar la beneficiul financiar sunt ocoliti de bucurie. Starea lor predominananta este incrancenarea, fiind mereu orientati spre profit, spre a se dezvolta pe spatele altor persoane. Pentru ei conteaza doar PROFITUL si SA PROFITE.

Nu cred ca este suficient sa cunosti oameni si sa consideri ca ei sunt comunitatea ta. Este posibil ca ei nici sa nu perceapa aceasta apartenenta.
Din ce observ in piata, intermedierea de servicii este numita “romantic”, comunitate.

O comunitate, in adevaratul sens al cuvantului, nu are scop lucrativ, are o conexiune profunda care nu are de a face cu admiratia pentru un lider, acest argument nefiind suficient si nici coeziv.
Faptul ca nu are scop lucrativ, nu inseamna ca nu este profitabila. Din contra, motivatia oamenilor este atat de profunda, de curata si de autentica incat nu se gandesc la profit insa acesta vine negresit, ca un efect.
Comunitatea este atunci cand este despre tine in raport cu un mediu evolutiv.
Comunitatea inseamna sa rezonezi pe valori cu altcineva si asta sa creeze un magnetism. Inseamna sa simti ca poti evolua cu acei oameni. Nu are de a face cu nimic pompos.
Nu consider ca am o comunitate daca plac un guru, sau consum anumite servicii de lux ori platesc un membership.
Comunitatea mea sunt oamenii pe care ii respect, pe care ii pot suna si care ma pot suna, pe care ii recomand si care ma recomanda cu incredere.
Comunitata este atunci cand esti tu si te bucuri de libertate in grupul cu care rezonezi.
Comunitatea nu inseamna haita ori #mybesties. Acolo e altceva. Comunitatea nu presupune subordonare ci o anumita maturitate personala si profesionala, completate de conexiune. Fara conexiune nu ar fi decat o baza de date in carne si oase.
Comunitatea este un refugiu in care oamenii se ajuta, se inspira reciproc si se potenteaza.

 

 

Tu din ce comunitati faci parte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *