In fiecare moment, modul in care functionam este o ALEGERE.
In general, omul functioneaza dupa strategii “malefice” precum victimizarea, manipularea, programarea neurolingvistica, atacul energetic, dezinformarea, inscenarea, minciuna, specula, dominarea si seductia.
Aceste tehnici sunt produsul mintii si devin reprezentative pentru o persona pe masura ce aceasta le exerseaza, si le insuseste si le permite entitatilor din spatele acestor tehnici sa se manifeste prin el. Fenomenul este precum o subductie pe care omul o permite de dragul rezultatului, a succesului, renuntand la a mai functiona prin el. Aceasta se intampla si prin participarea la anumite cursuri si initieri. Omul, fiind prea preocupat de rezultat, de a obtine ceva fara efort, fara discernamant, merge acolo unde merge toata lumea si nu ezita sa faca pacturi peste pacturi de dragul unei vieti mai bune. Motivatia oamenilor este accea de a DEMONstra ceva altor oameni, acelora pe care vor sa se razbune ori cu care sunt in competitie. Mai rar ca omul sa faca ceva din drag de el insusi, dornic de bine genuin. Omul vrea sa se imbogateasca, sa fie deasupra altora, sa aiba din ce in ce mai mult si de aceea renunta la el, sfaramandu-se in mii de cioburi de dragul materiei. Daca motivatia lui ar veni din drag de propria persoana si din atitudine evolutiva, el nu ar mai comite la fel de multe greseli, de alegeri in detrimentul sinelui. Caile care i se deschid sunt conform cu ceea ce omul vrea, cere si considera ca are nevoie. Spre exemplu, un om poate vorbi frumos, poate spune o poveste impresionanta si poate castiga admiratia celor din jur. In schimb, interiorul lui poate fi la polul opus, dominat de egoism, rautate si interes de a profita de altii. El este maestru in aceasta arta a disimularii. Totusi, atunci cand, in secret, el va cauta pe cineva care sa il scoata din iadul pe care si l-a creat singur, se va indrepta spre cineva ca el. Un maestru malefic, bine intentionat la exterior. Ceea ce ii uneste pe ei este interiorul lor intunecat. Fiecare, purtandu-se frumos, va avea impresia ca prosteste pe celalalt. Victoriile sunt ale acelora care au mai multa putere. Cine practica raul, devine puternic. Insa el nu este owner-ul rezultatelor. In timp, aceste persoane se schimonosesc, se ghebosesc, devin dezagreabile vizual si energetic.
Cine practica binele, capata FORTA si stralucire. Aceste persoane devin frumoase, o frumusete mai presus de estetica. Ele nu sunt posesive si nu au ca scop sa detina rezultatul. Totusi, castigul lor este energia care ii parcurge si care sta la baza actiunilor lor.
Ficarui om i se deschide calea, pe masura ce paseste dar mai ales, in functie de ce are in interior si de patronul de care el asculta.
Oamenii vor sa fie rai dar sa primeasca bine. Vor sa ramana avari dar sa fie tratati cu generozitate; vor sa evolueze blocandu-le evolutia altora. Oamenii vor sa manance ei tot tortul.
Tehnicile de viata buna au aparut ca necesitate de a le inlocui pe cele vechi care aproape ca au distrus omenirea. Pana acum nu a existat nimic bun autentic. A existat doar rau sau bine partial (rau impachetat in staniol); aceasta afirmatie poate crea controverse insa cine arunca o privire asupra societatii, nu mai are nevoie de explicatii.
Tehnicile de viata buna au o energie curata, simplitate si se pot utiliza pentru indeplinirea obiectivelor.
Pot parea grele deoarece nu face altcineva munca in locul tau. Merita totusi incercate deoarece, reamintesc, in celelalte cazuri, neavand tu experienta si nefunctionand prin tine, nu te poti numi owner-ul rezultatelor. Poate ca asa se dezvolta sindromul impostorului.
Invatand tehnicile de viata buna, mai intai golesti recipientul de rau si de vechi si inveti sa functionezi diferit, prin tine, invatand constant. Primesti ghidare, nu devii MARIONETA vreunui sistem.
Daca privim societatea, observam ca in anumite sisteme, un om este investit cu putere din partea unei grupari de oameni iar acesta incepe sa se simta buricul pamantului. El incepe sa se creada destept, puternic si fabulos gratie statului care i-a fost oferit. El nu se gandeste: ce dau la schimb?
Ce valabilitate are aceasta putere pe care mi-au dat-o ceilalti?
De ce sunt aici daca nu am competentele necesare?
El, in schimb, se va bucura de sansa lui, de beneficii si isi va induce ca este meritul lui totul si ca are valoare. Intr-o zi, el nu va mai fi util pentru sistem si va fi aruncat ca pe o maseasa stricata. Asa procedeaza maleficul. Fie ca e in plan subtil, fie ca este vorba de ceva concret, pentru el omul este un instrument, un bec pe care il consuma si apoi il inlocuieste.
Persoanele obisnuite sa functioneze preponderent in malefic, se tem ca isi pierd puterile atunci cand incep sa isi insuseasca tehnicile de viata buna.
Este necesar sa inteleaga faptul ca puterile lor nu sunt ale lor si ca sunt ca si expirate; ei stiu asta, de aceea si cauta; lor nu le ia nimeni RAUL cu forta; nici nu ar fi posibil; nu sunt amenintati sa devina ingerasi. Raul este si va fi inca o perioada, o optiune pentru oricine. Este in natura umana sa o aleaga ca fiind prima optiune. Binele este necesar dar nu obligatoriu. Tine mai mult de evolutie si de o viata buna. Binele este exclusivist, premium, is the new luxury.