Barbatul “Doamne fereste”

Respinge-ma, injoseste-ma striga interiorul multor barbati. Si al femeilor dar acest subiect merita tratat separat.
Acest articol este o desconspirare a acestei tipologii masculine. Ei se ascund foarte bine sub masti care sa te duca cu gandul ca ar fi la polul opus. Ei se manifesta cu putere, deontologie masculina, exigenta, disciplina, rigoare si alte trasaturi din zona rigiditatii si a controlului. Nu de multe ori aceste masti ii ajuta sa esacaldeze social ajungand in pozitii de putere. Ori reusesc sa isi afirme talelente pe care le au, cu usurinta.
De ce sunt asa? Cauzele sunt multiple si nu ne vom rezuma doar la o respingere juvenila.
Aceasta patologie atrage femei “bune”, salvatoare, curate sufleteste. Ele vor considera ca au gasit barbatul perfect raportandu-se la ceea ce am descris mai sus ca fiind masca acestor barbati. Ei la randul lor apreciaza aceste femei deoarece nu reprezinta niciun risc, sunt comode, harnice, dedicate, extrem de bine intetionate si dornice sa ii salveze pe ei.
Acest comportament le provoaca reactii duale domniilor lor. Ei nu sunt capabili de iubire. Uneori se conecteaza cu femeia prin mila deoarece realizeaza cat se injoseste pentru el. Unori cu injosire atunci cand femeia vrea sa dea semne ca exista.
El uraste femeia care se injoseste dar are si nevoie de ea.
O dispretuieste pe cea care face pe desteapta si independenta.
Este atras de femeia autosuficienta si independenta care nu il baga in seama.
Intodeauna femeile implicate in aceste relatii sufera din cauza ca stiu ca el se gandeste la alta, ca exista o alta femeie pe piedestalul lor.
Desigur, vorbim despre o femeie pe care ei nu o au sau nu o mai au. O femeie la care aspira si dupa care sufera toata viata. Daca ar avea-o, asta ar detrona-o imediat, trecand-o la categoria “si altele”.
Insa femeia de pe piedestal, nu stie asta. Nu cunoaste acesta patologie de jucator. Nu stie ca, in ochii lui, valoarea ei este direct proportionala cu forta cu care il respinge. Ea se bucura de tratamentul pe care el i-l ofera, de muza, de femeia suprema din viata lui. Aceste femei sunt in general cele cu un orgoliu urias. El, prin tot ce face, le stimuleaza orgoliul, le face sa se creada ca sunt in varful lumii iar lumea este la picioarele lor. Tot din orgoliu, ele vor sa creada ca acest tratament este unic, special, excluzand posibilitatea foarte probabila ca el sa procedeze la fel, in paralel, cu mai multe femei.
Exista situatii in care o femeie sa ii capteze total atentia acestei tipologii masculine?
Da. Insa este o chestiune temporara. Daca ea il tine la distanta, atractia se transforma in obsesie. El devine dispus sa faca orice pentru ea. Aceasta dispozitie a lui va scadea in intensitate pe masura ce ea va face pasi inspre el.
Femeia percepe acest joc un dans al seductiei. Se lasa acaparata de un barbat, devine importanta, se mandreste in fata cunoscutilor cu modul unic in care este ea curtata si nu observa cum incepe inceputul sfarsitului.
Pe masura ce ea se dezvaluie barbatului, interesul lui scade, o dezaproba in interiorul lui pentru ca “a picat”, incepe sa o desconsidere si sa se poarte urat.
O va pedepsi toata viata pentru ca a cedat iar ea va incerca din rasputeri sa ridice din nou la asteptarile lui.
Acest barbat va redeveni fidel altei femei, unei alte muze, din trecut sau din viitor, acea femeie imposibila.
In general, nu este statornic in relatii din cauza ca nu vrea sa rateze femeia ideala. El o asteapta mereu, se pregateste pentru ea, pierzandu-si vremea cu muritoare de rand.
Uneori apare in peisaj o femeie cu care procreeaza si care va fi mereu “mama copiilor lui”. Posibil sa o trateze cel mai bine dintre toate pentru ca a procreat pentru el. Va simti pentru ea o forma de mila combinata cu respect deoarece isi dedica viata cresterii copiilor lui, va fi un fel de martira pentru el, motiv pentru care va fi chiar generos.
Ipoteze:
Daca femeia de pe piedestal se hotaraste sa coboare in viata lui, relatia va functiona doar daca isi mentine individualitatea si nu se implica emotional. Daca il mai si injoseste din cand in cand, el va fi chiar fericit. Tinand cont ca femeile au in general alte criterii pentru o relatie, va fi mai greu de gasit aceasta conjunctura.
Cel mai probabil, ca o astfel de relatia sa mearga, sa dureze, el ii va fi amant. In acest fel el va simtit imposibilitatea de a fi vreodata cu ea si asa o va putea venera/dori la infinit. Insa desigur, e necesar ca ea sa nu aiba emotii ci doar sa “il foloseasca”.
Ceea ce nu stie acest barbat este ca femeile la care el ravneste, acelea care nu il vor alege niciodata ca partener, mai ales dupa ce ii descopera adevarata fata, ii recunosc nonvaloarea si patologia. Ele stiu ca o astfel de relatie ar fi o pierdere de timp si, pentru ca se respecta, fac alegeri mai inspirate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *